Ne verjamem vam

Prav izzvali ste me. Pravite, da nimate plevela. Seveda ne, plevela botanično sploh ne poznamo. Pod besedo plevel smo stlačili vse rastline, ki rastejo po vrtu in njivi, pa jim ne bi bilo treba. Ali te imate? Ne mi reči da ne. Kajti, če vam te ne rasejo, potem ne morejo rasti tudi tiste rastline, ki ste jih tja sejali.

Ne prekopljete, delate »pravi« kompost. Prav, ampak semena plevela niso samo v zemlji, lahko priletijo tudi po zraku in strmoglavijo na vaš vrt kot brezpilotni avion v Zagreb. Lahko ga prinesejo vohuni v živalskih preoblekah. Lahko vam teroristi pri košnji zmečejo semena trav in plevelov preko mej. Prav, zaprli ste zračni prostor kar brez NATA, nimate živali in nimate sosedov. Potem vam pa verjamem, da vam plevel ne rase.

Jaz imam plevela, kolikor hočeš, še za izvoz. za to ne bodo zaprli mej, kot za žita. Pravzaprav ga imam preveč in z malo bolj pametnim obdelovanjem bi ga lahko imela manj. Trenutno stanje je pač tako, da teta, ki pride slučajno mimo izjavi: » O, koliko plevela«. Ga pulim, kar se pač da. Vsega ne morem uničiti. Tolažim pa se; če raste plevel, potem bo še kaj drugega. Če pa plevel ne bi rasel, potem je nekaj narobe z zemljo. Samo poglejte, kako narava hitro poskrbi, da zapolni gole zaplate zemlje.

Kupila sem zemljo – za rože – že par let nazaj. Hotela sem prihraniti čas. V tej zemlji plevel ni rasel, ni pa raslo tudi prav nič drugega. Pa ne samo, da ni nič raslo, v njej sem našla delčke plastike. Od takrat, take zemlje ne kupim več. Če pa se le da, zemlje sploh ne kupim. Naberem malo v gozdu, kakšno krtino in domači kompost. Ja plevel potem rase tudi v cvetličnih lončkih.

Smo se razumeli? Ne mi pravit da vam plevel ne rase. Povejte po pravici, da ste ga samo izpulil. Verjetno ga pa res imate manj kot jaz. Delam na tem.

Tukaj lahko napišete vaš komentar.

%d bloggers like this: