Zalivanje, zalivanje

Ne, nisem si premislila. Še vedno ne verjamem v zalivanje. To je čisto preveliko matranje zame in za rastline. Če pa že, potem vlažim samo posejana semena, da skalijo ali pa v »zalivalnike«. Tako imenujem steklenice, ki jih zakopljem v zemljo in potem vanje točim vodo, da le ta počasi steče v zemljo. Ne zalivam po površini.

Vseeno vam moram zaupati, kaj sem slišala glede zalivanja. Mogoče bo pa komu prišlo prav in bo uporabljal. Rastline zalite v naraščajoči luni na dan za list (lahko tudi 2x v dnevu), kar nekaj časa ne bodo potrebovale vode.

No zakaj. Pojemajoča luna je luna, ko pravimo, da gre luna dol. Vemo, da ko gre luna dol je dobro saditi zelenjavo, katere uživamo korene in gomolje (krompir, korenje, peso…), ker gredo tudi sokovi in snovi navzdol …. Proti zemlji. Naraščajoča luna je tista, ko pravimo da luna raste. Takrat sadimo rastline, katerih pobiramo nadtalne plodove. Takrat gredo snovi iz zemlje navzgor, tudi voda. Na dan za list so rastline sposobne počrpati in shraniti več vode kot v ostalih dneh. No, tako vsaj pravijo.

Sem vam povedala, ne verjamem v zalivanje. Čisto preveč dela za mali rezultat. Raje delam z zastirkami.

Tukaj lahko napišete vaš komentar.

%d bloggers like this: