Rdeča pesa v kozarcu

Ste dobro pogledali fotografijo? Res je, rdeča pesa je v kozarcu. Kaj delam s to rdečo peso? Pravzaprav čisto nič.

Bilo pa je tako, da je reva ostala na njivi, pa sem jo prinesla domov. Ker pač nisem vedela kam z njo, sem jo vtaknila kar v kozarec. Jo bom že potem pospravila ali posadila, sem si mislila. Žal tako kot mnogo stvari zadnje čase, ni bilo časa. Po enih 14-ih dnevih pa le pogledam. Ste videli kakšne korenine je pognala? Poglejte dobro. Kaj takega še nisem videla. No, tudi rdeče pese še nikoli nisem namakala v kozarcu vode. A sem ti jaz en kmet.

Kaj naj zdaj? Najbolje bi bilo to posaditi. Verjamete ali ne, tako sem vzgojila svoja prva pesina semena. Oh, nisem namakala pese v kozarcu vode. To ne. Sem pa tri pese posadila v cvetlični lonec. V glavnem, ne da se mi tega več razlagati. Lahko si preberete v Zgodbah o semenih: https://domacasemena.com/?page_id=209.

Da, to peso in še vsaj tri druge bom posadila – v cvetlični lonec. V kleti pa čakajo še drugi gomolji rdeče pese. Letos so namenjeni za pridelavo semen. Saj je enostavno, vseeno  je potrebno nekaj pozornosti, da se preveč ne posušijo ali pa zgnijejo. Treba bo tudi ujeti primeren čas za saditev. Ja, je treba biti prisoten in priseben. Zato tudi več različnih načinov prezimovanja semenk.

Drugače sem semena rdeče pese že večkrat uspešno pridelala. Prvič sem imela srečo in od takrat dalje imam pa svojo peso in semena svoje pese in pač nekako zmeraj rata.

Zanima me vaše mnenje. Lahko ga napišete tukaj.

%d bloggers like this: