Zelene laži

Avtor pravi: »Sledite denarju«.

V knjigi Podnebne prevare beremo, da je znanost pri postavljanju teorijo o tem, da se ozračje ogreva zaradi izpustov CO2 uporabila modele izračuna na napačnih fizikalnih predpostavkah. V knjigi Zelene laži pa, da to ni edini primer, ko je znanost povsem diskreditirala postavljeno teorijo, a jo poklicni okoljevarstveniki in mediji še vedno vztrajno ponavljajo.

Tako so nam slednji že nakopali vrsto stroškov, zakonskih obveznosti in omejitev, ki nič ne prispevajo k izboljšanju okolja ali človeškega življenja. Primer so številne akcije Greenpeacea, WWF in še mnogih organizacij, ki nas strašijo z ozonsko luknjo, gensko spremenjenimi rastlinami, pred uporabo škropiva DDT, svinca, azbesta in živega srebra. Mediji in politiki v veliki večini podpirajo ta opozorila in to kljub temu, da so jih znanstvene raziskave odločno ovrgle.

Časopisni naslov: Do leta 2012 bi lahko 4,5 milijarde ljudi umrlo zaradi globalnega ogrevanja, je le eden od primerov medijskega zavajanja.

Indice o z denarjem podprtih interesnih povezavah med politiko, gospodarstvom in poklicnimi okoljevarstveniki lahko brez težav najdemo tudi pri nas.

V glavnem zanimivo branje, naj je res ali pač ne. Poznamo slovenski pregovor: »Vsaka zgodba ima dve plati.« Že zato je vredno knjigo prebrati.Tukaj lahko napišete vaš komentar.

%d bloggers like this: