Zgleda ne, rase pa

Tole na prvi fotografiji je rukola. Posejala se je sama in rase kot plevel. Na tej gredici je bila tudi prej rukola. Pustila sem jo, da je šla v cvet in seme. Glavnino semen sem pobrala. Nisem niti utegnila povedati, kaj šele slikati. Semen je spet za cel škaf. Nekaj pa sem namensko pustila, da se je posejalo samo. Sicer se tu ne vidi, vendar rase čez cel vrt. Bom že spulila ven, če mi bo hodilo napoti.

Pravzaprav veliko stvari tu na tem vrtu tako pustim, ker je to ednini način za nekatere vrtnine, da kaj zrase. Na naslednji fotografiji je radič. Je solkanski radič, ki sem ga pustila cveteti. Naredil je semena, potem je veter položil semenke na zemljo. Privezovanje na oporo ni nič pomagalo. Semen ne bom nič pobirala. Ko bodo dozorela, jih bom samo še pohodila. Isto bom naredila z zimsko solato, peteršiljem in korenjem. Potem pa samo še zakrijem z zastirko. Če ne bom pozabila in prekopala, bo drugo leto samo zraslo..

Potem pa je tako nametano, razmetano, kot na tretji fotografiji radiča med tolščakom. Zgleda ne, rase pa. To ajdo imam tudi že povsod. Tu pod ajdo na četrti fotografiji bi moral biti fižol, tam sem ga sadila. Verjetno, da mu ni uspelo zrasti, tako kot meni ni uspelo opleti. Bom pa namesto fižola ajdo imela.

Zdaj bom nasadila še sladki pelin. To je šele plevel in invazivna rastlina. Pa kamilice še videti ni in letos se je prav vse posejalo.

Tukaj lahko napišete vaš komentar.

%d bloggers like this: